Badebroer kan skabes ud fra standardmoduler i perfekt størrelse til en strand i et indre farvand, bruges som bådbro til at fastgøre en mindre båd eller til at bygge en flydende sauna på modulerne. Se eksempler på muligheder nedenfor.
Planlægning og ressourcer
Når du planlægger en badebro, er det værd at læse disse artikler:
- Bådponton – 3 vigtige ting at overveje, når du vælger en ponton
- Placeringen af den flydende ponton – 5 faktorer, der skal overvejes i naturen
- Hvilken Top Marine flyde ponton skal jeg vælge?
Dimensioner og forankring af badebroer
Badebroer fås i tre standardbredder: 2 m, 2,4 m og 3 m og tre standardlængder: 4 m, 5 m og 6 m.
Forankring sker ved hjælp af betonankre, fortøjningskæder, fortøjningspæle, rækværksstyringer eller armforankring. Hvis der er tale om en ponton med et enkelt modul, er det tilstrækkeligt med en jordstøtte, og det er ikke nødvendigt at installere ankre. Men pontoner, der består af flere moduler, skal altid forankres. Vi anbefaler at overlade forankringen til os, da vi har det nødvendige specialudstyr til at udføre arbejdet sikkert.
- I vores webapplikation kan du teste alle ideer om flydepontonens størrelse og layout. Du kan også se omkostningerne ved projektet. Guiden findes her.
- Er du ingeniør eller arkitekt? Modeller af alle vores produkter og eksempler på havneløsninger kan downloades fra ProdLib-kataloget. Du kan finde brugervejledningen på denne side.
Konstruktion og materialer
Den stærke bærende struktur er lavet af trykimprægneret nåletræ, og dækket er profileret for at undgå, at det glider. De anvendte træmaterialer er desuden sorteret efter styrke og fingersamlede, hvilket sikrer kvalitet og holdbarhed i topklasse.
Metaldele er beskyttet mod miljøpåvirkninger med varmgalvanisering.
220 l hule plastflåder:
- er lette og nemme at transportere;
- de kan modstå frost, slag fra sten og UV-stråler, fordi de er fremstillet ved hjælp af rotationsstøbningsteknologi;
- de er små i størrelsen og har en lav dybgang og er velegnede til farvand med svingende vandstand eller på sumpet jord. Denne egenskab gør det muligt at bruge den til særlige projekter, f.eks. ramper til sejlbådsskoler og ro klubber.
Der findes en række tilbehør, bl.a. sidebeklædning, stiger, rækværk, fender, fortøjningsringe, lyspæle og et sæt redningskranse. Til dem, der ønsker et særligt eksklusivt look, kan man få ædeltræsdæk og LED-belyst pullerter.
Vedligeholdelse av badebroer
Selvom flydepontonen er praktisk talt vedligeholdelsesfrie, anbefaler vi, at du for at garantere en lang levetid
- vasker dækket forår og efterår med en højtryksrenser eller børste og behandler den en gang om sæsonen med et træbeskyttelsesmiddel, der giver UV-beskyttelse;
- regelmæssigt kontrollerer tilstanden af fastgørelseselementer og hængselforbindelser;
- fjerne stigen fra pontonen om efteråret for at undgå skader på grund af is.
Du kan finde disse og andre forslag i artiklen: “Sådan plejer du en flydende pontoner korrekt (instruktion)”.